top of page

Shoreliner

Shoreliner Nieuws, plasticsoep, micro en macroplastic monitoren.
Shoreliner Nieuws, plasticsoep, micro en macroplastic monitoren

Met de Shoreliner, een drijvend vangsysteem voor plastics, wordt op een duurzame manier (plastic) drijfvuil afgevangen en hiermee de aanvoer van plastic naar de oceaan vermindert. Het afgevangen plastic kan vervolgens worden gerecycled.

 

De shoreliner wordt bij Van Kaam naar de wensen van de klant op maat gemaakt en geassembleerd.

 

De bedoeling is om de Shoreliner door te ontwikkelen tot een efficiënt vangsysteem dat met minimale inspanning geplaatst en geleegd kan worden, bijvoorbeeld in havens en langs oevers. Een groot voordeel van het systeem is dat het kan worden aangepast aan de specifieke situatie, bijvoorbeeld grote oppervlakte, getijverschillen en soorten drijfvuil in het water.

Een extra mogelijkheid is om aan de geleider van het vangsysteem drijvende eilandjes te bevestigen. Op de eilandjes kun je van alles plaatsen zodat het vangsyteem op gaat in de omgeving of juist extra aandacht trekt. Onder de eilandjes kunnen zogenaamde pontonhula’s bevestigd worden voor de aangroei van mosselen en tevens als schuilplaats voor jonge vissen.

Naast het afvangen van plastic wordt door de Shoreliner tevens de waterkwaliteit en de biodiversiteit vergroot en wordt bijgedragen aan de doelstellingen van de Kaderrichtlijn Water. Het project heeft tevens toegevoegde waarde als research- en testlocatie voor andere onderzoeken van bijvoorbeeld universiteiten die micro- en macroplastics monitoren.

Voor gedetailleerde informatie over de shoreliner of het aanvragen van een vrijblijvende offerte kan u contact opnemen via ons contactformulier of telefonisch contact via 075-6314841

bottom of page