top of page

Kwelschermen

kwel moet mof en kwel met spie.JPG
WhatsApp Image 2022-10-19 at 11.33.32 AM (1).jpeg

Veilig en betrouwbaar leidingwerk in dijken met HPE kwelschermen

 

Bij het aanleggen van leidingen en kabels door dijken, moeten er speciale maatregelen genomen worden. Kwelwater, water wat ondergronds van een hoger naar een lagergelegen gebied stroomt, kan een dijk namelijk ernstig verzwakken. Onze experts leggen uit hoe en bieden een betrouwbare oplossing.

Uitspoelen van zand
Kwelschermen van HPE kan door Van Kaam in de werkplaats op maat gemaakt worden, naar de wensen van de klant.

Bij bijvoorbeeld een hoge waterstand in een rivier, kan kwelwater onder een dijk door naar de oppervlakte stromen. Als er leidingen door de dijk zijn aangelegd - een elektriciteitskabel of waterleiding - kan dit kwelwater het zand uit de dijk langs die leidingen wegspoelen. De dijk zal dan op die plek verzwakken. Dit is een langzaam proces, dat ernstige gevolgen kan hebben, zoals een dijkdoorbraak. Om het wegspoelen van zand te voorkomen moet een kwelscherm aangelegd worden. Leidingen gaan door het kwelscherm heen, maar kwelwater wordt tegengehouden, wat het wegspoelen van zand voorkomt.

Waarom kwelscherm uit HPE?
Van Kaam maakt kwelschermen op maat uit het kunststof HPE. Dit heeft belangrijke voordelen:

  • Duurzaam, want HPE wordt niet aangetast door corrosie,

  • Betrouwbaar, want HPE is een sterke kunststof met een zeer lange levensduur,

  • Licht van gewicht, dus snel en eenvoudig te plaatsen,

  • Goed te bewerken naar wensen van de klant, dus snel leverbaar.
     

Elke gewenste maat Kwelschermen kunnen in onze werkplaats op elke gewenste maat gemaakt worden, met verschillende leidingdiameters en aantal aansluitingen. Voor toepassing in bestaande situaties kan een kwelscherm ook deelbaar geleverd worden zodat deze eenvoudig te plaatsen is.

Benieuwd naar onze andere kunststof oplossingen? Bel onze experts, tel: 075-6314841, of stel uw vraag via ons online contactformulier of telefonisch contact via 075-6314841

bottom of page