top of page

Bio-Based HDPE

Joosten Van Kaam BV is dé leverancier van fossielvrije HDPE in de Benelux

HOE WERKT HET BIOBASED PRINCIPE

HDPE wordt normaal gesproken gemaakt uit Nafta. Dit is een product uit aardolie. Door de wereldwijde schaarste van aardolie komt ook de productie van het HDPE uit Nafta in gevaar. Een uitkomst is biobased HDPE. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat je van plantenresten, zoals afgewerkte frituurolie en bosbouwafval olie kan persen en Biodiesel van kan maken. Deze gewonnen biodiesel is geschikt om Nafta uit te halen. Van deze Nafta is het mogelijk om HDPE-granulaat te maken.

Dit eindproduct heeft geen verschil met het reguliere HDPE-granulaat. Het enige verschil is de manier van oliewinning.

Het is zelfs mogelijk om een ‘aardolie’ product te mengen met het ‘biobased’ product (bv 50% / 50% of 70% / 30%) of volledig 100%) dit verandert niet de kwaliteit van het HDPE product. Het materiaal is altijd 100% virgin.

Toepassing

Omdat er geen verschil is in het granulaat waar de HDPE uit gemaakt wordt, is ook de Bio-based buis uitermate geschikt

voor HDD boringen. Er verandert namelijk niks in de treksterkte van het materiaal waar de buis uit geproduceerd wordt.

DE MASSABALANS BENADERING UITGELEGD

Youtube: ©Perstorp

Een van de grote voordelen van het ISCC PLUS Massabalans benadering is de mogelijkheid om het aandeel van bio-based en/of circulaire grondstoffen in het productieproces geleidelijk te vergroten. Daarnaast kan het berekende aandeel bio-based en/of circulaire grondstoffen op gelijkwaardige basis worden toegeschreven aan één of meerdere outputs. Op basis hiervan stelt de ISCC PLUS massabalansbenadering systeemgebruikers in staat om geloofwaardige beweringen te doen.

Wil je meer weten over het Bio-based en het ISCC plus certificaat, lees dan onze volgende documenten

Youtube bio-based.png
white paper.png
Presentatie bio-based.png
Folder Bio-based.png

Massabalans Whitepaper                                       Presentatie ISCC certificering                                                     Folder Bio-Based

bottom of page