top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBastiaan

Veilig en betrouwbaar leidingwerk in dijken met HDPE kwelschermen

Bijgewerkt op: 8 jun. 2022

Bij het aanleggen van kunsstofleidingen en kabels door dijken, moeten er speciale maatregelen genomen worden. Kwelwater, water wat ondergronds van een hoger naar een lagergelegen gebied stroomt, kan een dijk namelijk ernstig verzwakken. Onze experts leggen uit hoe en bieden een betrouwbare oplossing in infratechniek.


Uitspoelen van zand

Kwelschermen van HPE kan door Van Kaam BV in de werkplaats op maat gemaakt worden, naar de wensen van de klant.

Bij bijvoorbeeld een hoge waterstand in een rivier, kan kwelwater onder een dijk door naar de oppervlakte stromen. Als er leidingen door de dijk zijn aangelegd - een elektriciteitskabel of waterleiding - kan dit kwelwater het zand uit de dijk langs die leidingen wegspoelen. De dijk zal dan op

die plek verzwakken. Dit is een langzaam proces, dat ernstige gevolgen kan hebben,

zoals een dijkdoorbraak. Om het wegspoelen van zand te voorkomen moet een kwelscherm aangelegd worden. Leidingen gaan door het kwelscherm heen, maar kwelwater wordt tegengehouden, wat het wegspoelen van zand voorkomt.


Waarom kwelscherm uit HPE? Van Kaam BV maakt kwelschermen op maat uit het kunststof HPE. Dit heeft belangrijke voordelen:

  • Duurzaam: HPE wordt niet aangetast door corrosie,

  • Betrouwbaar: HPE is een sterke kunststof met een zeer lange levensduur,

  • Licht van gewicht: dus snel en eenvoudig te plaatsen,

  • Goed te bewerken naar wensen van de klant: snel leverbaar.
Elke gewenste maat

Kwelschermen kunnen in onze werkplaats op elke gewenste maat gemaakt worden, met verschillende leiding diameters en aantal aansluitingen. Voor toepassing in bestaande situaties kan een kwelscherm ook deelbaar geleverd worden zodat deze eenvoudig te plaatsen is.
Benieuwd naar onze andere kunststof oplossingen? Bel onze experts, tel: 075-6314841, of stel uw vraag via ons online contactformulier.


224 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page