top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBastiaan

Waarom gebruiken we PE voor pompput of inspectieput?

Bijgewerkt op: 9 feb. 2022

Al sinds onze oprichting bijna 30 jaar geleden, zijn wij gespecialiseerd in het op klantwens fabriceren van PE-putten. Dit kan variëren van pompput tot inspectieput. Het is niet voor niets dat wij deze putten in het kunststof PE (polyethyleen) leveren.
Aantasting beton In het riool bevinden zich altijd gassen, dampen en vloeistoffen. Één van die gassen is H2S (zwavelwatersof), wat herkenbaar is aan de geur van rotte eieren. Onder invloed van bacteriën kan H2S in het rioolstelsel worden omgezet tot zwavelzuur. Dit zuur heeft destructieve gevolgen voor het beton in het rioolstelsel. Gevolgen zijn lekkages waarbij afvalwater in de grond of grondwater in het riool terechtkomt. In beide gevallen een zeer ongewenste situatie.

Ongevoelig voor de meeste zuren PE is ongevoelig voor de meeste zuren. Een pompput of inspectieput van PE is dus veel duurzamer, betrouwbaarder en heeft ook nog veel minder onderhoud nodig. Omdat PE putten niet door corrosie zullen lekken, zijn ze veel beter voor het milieu. Bovendien is PE een kunststof wat uitstekend te recyclen is en daardoor dus herbruikbaar is.Flexibel in maatwerk Omdat PE goed te verwerken is, zijn we erg flexibel in maatwerk. Dat komt goed van pas bij het plaatsen van de aansluitingen en het maken van andere afmetingen. Vooral in het geval van een bolle bodemput.


Onze gecertificeerde lassers leveren kwaliteitsproducten af, gemaakt uit onderdelen met KOMOkeur. Mocht het groter moeten dan de maximale diameter 1000 mm die de bolle bodemput kenmerkt, dan kunnen we overstappen op onze wikkelbuisput. Deze wikkelbuisput kan wel tot diameter 3500 mm gemaakt worden. De mogelijkheden in variatie zijn bijna onbegrensd. Doordat deze putten rond zijn, zijn deze zeer goed bestand tegen grond – en waterdruk. Gemeenten, aannemers en leveranciers van pompen behoren tot onze vaste klanten.


Benieuwd naar onze mogelijkheden? Bel onze experts (Tel: 075 631 4841) of stel uw vraag via het online contactformullier.


Download onze over PE pompputten op de website. Klik hier.


Pompput
.
Download • 953KB

216 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page