HPE POMPPUT

Van Kaam heeft zich vanaf de oprichting gespecialiseerd in het op klantwens fabriceren van PE-putten. Dit kan variëren van een pompput tot een inspectieput. Dat wij hierbij kiezen voor het vervaardigen van putten in het kunststof PE (polyethyleen) is niet voor niets. PE is, naast ongevoelig voor de meeste zuren, duurzaam en minder onderhoudsgevoelig.

Aantasting beton

In het riool bevinden zich altijd gassen, dampen en vloeistoffen. Één van die gassen is H2S,  (zwavelwaterstof) herkenbaar aan zijn rotte eieren geur.  Onder invloed van bacteriën kan H2S in het rioolstelsel worden omgezet tot zwavelzuur. Dit zuur heeft destructieve gevolgen voor het beton in het rioolstelsel. Gevolgen zijn lekkages waarbij afvalwater in de grond of het grondwater in het riool terechtkomt. In beide gevallen een zeer ongewenste situatie.

Ongevoelig voor de meeste zuren

PE is ongevoelig voor de meeste zuren. Een pompput of inspectieput van PE is dus veel duurzamer, betrouwbaarder en heeft ook nog veel minder onderhoud nodig. Omdat PE putten niet door corrosie zullen lekken, zijn ze veel beter voor het milieu. Bovendien is PE een kunststof dat uitstekend te recyclen is en daardoor dus herbruikbaar.

1/5
KAAM_logo_Leidingen_RGB.png