Onze projecten

TUBALOW op URBANCAMPSITE 2017, “THE ART OF TECH LIVING”

Iedere twee jaar opent UrbanCampsite haar deuren op een andere plek in Amsterdam. Deze tentoonstelling van kunst en architectuur stond eerder op het Centrumeiland van IJburg en in Amsterdam Noord. Deze zomermaanden van 2017 zal de UrbanCampsite gehouden worden op het Sciencepark te Amsterdam.
De plaatsing van de kunstwerken start op 31 Mei en zullen 3 maanden blijven staan. Het geeft de bezoekers een andere kijk op de stad en de locatie. Waar eerst niets was, is opeens kunst en leven. Doordat de kunstwerken gebruikt worden als slaapplaatsen, wordt de gebruikelijke afstand tussen bezoeker en kunstobject weggenomen, wat de deur opent naar een nieuwe kijk op de kunstwerken.

Naast tentoonstelling en tijdelijke nederzetting, fungeert UrbanCampsite op het Sciencepark als ontmoetingsplaats voor buurtbewoners, toeristen, dagjesmensen, studenten,
wetenschappers, ontwerpers, kunstenaars en kinderen. In 2016 waren er 14.000 bezoekers.

Mensen die kamperen gaan voor het avontuur, het onverwachte, en het slapen op bijzondere plekken.
Ook als ondernemers storten wij ons steeds weer in nieuwe avonturen, het onbekende.
Op zoek naar spannende oplossingen, voor onalledaagse problemen.

Zo zijn wij benadert door de kunstenaar Sander Borsjes van Boomhuttenfest om van onze kunststofproducten iets niet alledaags te maken. Wij bij Van Kaam BV, zijn specialisten op het gebied van allerlei kunststoffen en gaan dan een uitdaging ook niet uit de weg.

Deze kunststoffen gebruiken wij normaal voor de verkoop en assemblage voor de industrie, weg & waterbouw. Wij produceren oa grote putten uit PE wikkelbuis, deze buizen worden gebruikt als buffer voor rioolwater, zodat het later kan worden doorgepompt naar de rioolwaterzuivering.

Nu hebben we bedacht dat deze buis ook geschikt kan zijn voor andere doeleinden, omdat het materiaal UV-bestendig is, maar ook solide, robuust, wind en waterdicht zou je er perfect in kunnen slapen.

Sander en Bastiaan van Kaam zijn met elkaar aan tafel gegaan en hebben in korte tijd de “TubAlow” bedacht. “Tube” (buis) en “bungalow” samengevoegd.

De TubAlow is vormgegeven uit een kunststof wikkelbuissegment. De mantel (de wikkel) van de unit is dubbelwandig en 10 cm dik, en daarmee zeer goed geïsoleerd.
Het object wordt gebouwd uit nieuw materiaal dat is overgebleven als restmateriaal. Specifieke maten zijn vaak niet direct opnieuw bruikbaar, en blijven achter. Wij zien hier de mogelijkheid in voor een testcase en nieuwe toepassingen van dit industriële halffabricaat.

De TubAlow is volledig recyclebaar en beschikt over een eenvoudig, functioneel en slijtvast interieur, en is geschikt als verblijfplaats voor twee personen.

Dit project is een samenwerking tussen Boomhuttenfest en Van Kaam BV, Boomhuttenfest is een langlopend Sociaal-Design project, onder initiatief van Stichting Young Designers.

Sponsoring TubAlow:
Van Kaam BV, New Dutch Engineers, Vink Kunststoffen, Profilplast en Reinert Ritz GmbH

 

 

 

Lees meer over Urban campsite 2017
Bekijk tekening van de Tubalow